در گفت‌وگوی پانا با رئیس اتحادیه دامداران:

سلطانی: قیمت گوشت در ماه رمضان نباید افزایش یابد

۲۰۰ هزار راس دام سنگین تولیدی در کشور به دلیل کاهش تقاضا روی دست دامداران مانده است

تهران (پانا) – رئیس اتحادیه دامداران با بیان اینکه قیمت گوشت در ماه رمضان نباید افزایش یابد می‌گوید هیچ کمبودی در تولید گوشت وجود ندارد و حتی 200 هزار راس دام سنگین تولیدی در کشور به دلیل کاهش تقاضای ناشی از کرونا روی دست دامداران باقی مانده است.

کد مطلب: ۱۰۴۸۶۳۳
لینک کوتاه کپی شد
سلطانی: قیمت گوشت در ماه رمضان نباید افزایش یابد

سعید سلطانی درگفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی پانا با اشاره به مباحث مربوط به تولید گوشت در کشور اظهار کرد:‌ « خوشبختانه امسال وضعیت تولید گوشت در کشور مناسب است.علت این است که بارندگی‌ها خوب و متناوب بوده است و مراتع کشور وضع بسیار مناسبی دارند.»

سلطانی ادامه داد:‌ « درسالهایی که ترسالی وجود دارد دام‌های سبک درسال دوبار زایش دارند و معمولا دوقلوزایی دارند. امسال از نظر تولید وضع مناسبی قابل پیش‌بینی است همانطور که سال گذشته نیز وضع تولید مناسب بوده است. بیش از 200 هزار گاو به مرحله کشتار رسیده است که با توجه به کاهش تقاضا روی دست دامداران باقی مانده است.»

رشد سالانه تولید گوشت به دلیل ترسالی متناوب

وی با بیان اینکه قیمت گوشت گاو به حداقل ممکن رسیده است، اظهار کرد: « هیچ مشکلی در تولید گوشت وجود ندارد و علاوه بر رشد سالانه ، تولید دام سبک به دلیل ترسالی حدود سه درصد افزایش یافته است.»

سلطانی با بیان اینکه در برخی از مواقع سال مانند ماه رمضان قیمت گوشت با افزایش مواجه می‌شود، اظهار کرد: « البته در شرایطی که تولید مناسب است نباید افزایش تقاضا منجر به افزایش یا نوسان در قیمت گوشت شود اما به دلیل نامناسب بودن ساختار توزیع گوشت در کشور کالا با واسطه‌های متعدد به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد.»

گرانی گوشت ناشی از تعدد واسطه‌ها است

رئیس اتحادیه دامداران اظهار کرد:‌ « چوبداران دام را از دامدران خرید می‌کنند و به کشتارگاره می‌فرستند اما در این مسیر ممکن است تعداد واسطه‌ها بیش از حد مجازباشد و موجب گران‌شدن گوشت مصرفی شود درحالی که دامدار که زحمت اصلی تولید گوشت را بر عهده داشته است از این حاشیه سود بی‌بهره مانده است.»

سلطانی عنوان کرد:‌ « بیشترین تقاضای دام سبک برای ماه قربان است که به طور معمول با افزایش قیمت 15 تا 20 درصدی مواجه هستیم اما پس از آن تب قیمتی فروکش می‌کند و قیمت‌ها به روال قبل باز می‌گردد. ممکن است این انتظار در مردم به وجود آید که قیمت‌ها با احتمال افزایش همراه باشد اما باید گفت تولید گوشت گوسفندی و گاو به اندازه لازم است و دلیلی برای افزایش قیمت گوشت در این ایام وجود ندارد.»

دلالان بازار گردان قیمت گوشت شده‌اند

رئیس اتحادیه دامداران خاطرنشان کرد:‌ « بازارگردان‌های گوشت دلالان و واسطه‌ها هستند و دامدار نقشی در افزایش قیمت ندارد. متوسط قیمت دام زنده سبک در کشور 34 هزار تومان و دام سنگین 25 هزار تومان است که معنای آن این است که گوشت عرضه شده به مردم نباید بیش از 60 هزار تومان باشد.»

وی با اشاره به تفاوت قیمت گوشت در شهرها یا استان‌های مختلف کشور اظهارکرد:‌ « قیمت گوشت در تهران نیز قاعده‌ای جداگانه برای خود دارد و ممکن است در نقاط مختلف شهر تهران و بسته به قیمت منطقه‌ای و اجاره‌ای که فروشگا‌ه‌ها پرداخت می‌کنند قیمت گوشت متفاوت است.»

وجود نهادهای متولی متفاوت در تولید و توزیع دام

سلطانی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان نظارت بر قیمت گوشت همانند سایرکالاها توسط اتحادیه وجود دارد، اظهار کرد: «نهادهای مختلفی در تولید و عرضه گوشت در کشور دخیل هستند. گوشت جزو کالاهای تنظیم بازاری نیست. نهاده‌های دامی توسط یک نهاد تامین می‌شود و کار نظارت‌های بهداشتی و ذبح وتوزیع نیز بر عهده نهادهای دیگر است و آنچه که تعیین‌کننده قیمت گوشت در بازار است عرضه و تقاضا است.»

وی افزود:‌ « اتحادیه به عنوان نماینده تولیدکنندگان تنها می‌تواند تعیین کند که قیمت گوشت باید در چه محدوده‌ای باشد باید قیمت در حدی باشد که به صورت طبیعی عرضه و تقاضا را متعادل کند.»

وی با بیان اینکه اکنون دو سال زراعی است که تولید علوفه در مراتع به اندازه کافی بوده است، گفت:‌ » سال زراعی منتهی به پاییز 98 به دلیل بارش‌های مناسب مراتع وضعیت بسیار مناسبی دارند و امسال نیز همین وضعیت ادامه دارد.»

چرای بی‌رویه دام محکوم است

رئیس اتحادیه دامداران درباره انتقادهایی که از سوی فعالان محیط زیست به چرای بی‌رویه دام در مراتع صورت می‌گیرد، اظهار کرد:‌ « چرای بی‌رویه دام در مراتع به طور قطع محکوم است اما بحث افزایش تولید در دو سال گذشته به معنای چرای بی‌رویه دام نبوده است و خوشبختانه فشار روی مراتع کمتر شده است و پوشش گیاهی مناسبی نیز وجود دارد.»

تعطیلی تالارها و رستوران‌ها و تمایل مردم به کاهش مصرف تقاضای گوشت را کاهش داده است

وی درپاسخ به این پرسش که چرا 200 هزار راس دام سنگین تولیدی در کشور روی دست دامداران مانده است، گفت:‌ « پرواربندها دامی را که از شیر گرفته شده است پرورش می دهد و پس از پروارشدن باید به بازار ارایه دهد اما چون عرضه مستقیم به بازار ندارد به انتظار می‌ماند تا دست‌اندرکاران،‌دلالان یا چوبداران از او خرید کنند امسال به دلیل وضعیت اقتصادی مردم، شیوع بیماری کرونا و تعطیلی واحدهای رستورانی و تالارها تقاضای مصرف کاهش یافته است.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار