معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفت و گو با پانا تشریح کرد:

اصول تغذیه ای صحیح و محدودیت های غذایی دوران نقاهت بیماری کووید 19

تبریز (پانا) - معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، اصول تغذیه ای صحیح و محدودیت های غذایی دوران نقاهت بیماری کووید 19 را تشریح کرد.

کد مطلب: ۱۰۳۵۷۱۸
لینک کوتاه کپی شد
اصول تغذیه ای صحیح و محدودیت های غذایی دوران نقاهت بیماری کووید 19

عباسعلی درستی در گفت و گو با پانا بیان کرد: در دوره بیماری کووید 19 اشتهای بیمار کاهش می یابد و به دلیل عدم دریافت کافی مواد مغذی مورد نیاز بدن، احتمال سوء تغذیه و کمبود انرژی و ریز مغذی ها وجود دارد و لازم است تمامی بهبود یافتگان از این بیماری تحت مراقبت تغذیه ای ویژه ای قرار گیرند.

او ادامه داد: برای این بیماران مصرف مقدار زیاد مایعات همچون آب، آب میوه تازه طبیعی و آب سبزی های تازه طبیعی، چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ به میزان حداقل 8 لیوان در روز برای رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی توصیه می شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: افراد مبتلا همچنین می‌توانند انواع سوپ داغ مانند سوپ سبزیجات، سوپ جو، آش های سبک مانند آش برنج و آش سبزیجات را مصرف کنند و همچنین مصرف روزانه میوه و سبزی تازه مانند کاهو، کلم، سبزی خوردن و یا سبزیجات آب‌پز به صورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تامین ریز مغذی های سالم را مورد توجه قرار دهند.

درستی ادامه داد: منابع غذایی ویتامین A که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی می شود، مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، میوه ها و سبزی های زرد و نارنجی همچون کدوحلوایی، هویج، فلفل دلمه ای زرد و نارنجی، برگ های تیره رنگ کاهو و اسفناج و همچنین منابع غذایی ویتامین C به دلیل خاصیت آنتی اکسیدان مانند مرکبات و سبزیجات سبز رنگ مثل فلفل دلمه ای، آب نارنج، آب لیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد به این افراد توصیه می شود.

او گفت: این بیماران نیاز دارند تا سیستم ایمنی خود را تقویت کنند؛ بنابراین لازم است از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن و سلنیم که در گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی یا میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز خشکبار وجود دارد، حداقل دوبار در روز استفاده کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: برای تقویت سیستم ایمنی همچنین مصرف عسل که برای مهار سرفه نیز خوب است، توصیه می شود و همچنین بهبود یافتگان بیماری کووید 19 می توانند سیر، پیاز تازه و زنجبیل را به غذاها به منظور تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن، اضافه کنند و البته مصرف زیاد سیر و زنجبیل توصیه نمی شود.

درستی گفت: مصرف روغن گیاهی یا روغن نباتی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، کنجد و کلزا به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه مفید است ولی برای سرخ کردن ممنوع هستند.

او گفت: لازم است بیماران مبتلا به کووید 19 مصرف غذاهای پرچرب و سرخ کرده مانند سالاد الویه، سیب زمینی سرخ شده، پنیر پیتزا، انواع کوکو و کتلت، مصرف انواع فست فودها و غذاهای آماده فرآوری شده، مصرف غذاهای کنسروی شور، مواد شیرین و شیرینی‌ها، آب میوه‌های صنعتی، نوشابه های گازدار، شکر، مربا و قند، نوشیدنی ها و خوراکی های محرک مانند قهوه، چای غلیظ، نسکافه و شکلات تلخ را محدود کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: این بیماران مصرف شیر و لبنیات به جز نوع پروبیوتیک که ایجاد موکوس در دستگاه تنفسی می کنند را کم تر مصرف کنند و نیز مصرف رب گوجه، فلفل و انواع سس های تند و سس خردل را محدود کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار