کشت سیب زمینی در استان اردبیل آغاز شد

اردبیل (پانا) - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی اردبیل از آغاز کشت محصول سیب زمینی در اراضی شهرستان‌های اردبیل، نمین و نیر در این استان خبر داد.

کد مطلب: ۱۰۳۴۲۴۵
لینک کوتاه کپی شد
کشت سیب زمینی در استان اردبیل آغاز شد

به گزارش سازمان جهاد کشاورزی اردبیل، احمد شهریار با اشاره به برنامه‌ریزی برای کشت سیب‌زمینی در ۲۱ هزار هکتار از اراضی استان و ادامه فرایند کاشت تا یک ماه آینده گفت: سطح زیر کشت سیب‌زمینی در این استان در سال جاری به میزان سال گذشته خواهد بود.

او ۹۵ درصد محصول سیب‌زمینی کشت شده در استان اردبیل را از رقم آگریا و مابقی را از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا اعلام کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان تمام نهاده‌های مورد نیاز از جمله ۷۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب تامین شده است.

شهریار، میزان بذر سیب زمینی تولید شده در استان را حدود ۱۰ هزار تن اعلام کرد و ادامه‌داد: هم‌اکنون چهار شرکت تولید بذر مرغوب سیب زمینی در استان اردبیل فعال است.

او با پیش‌بینی تولید ۷۷۰ تا ۸۰۰ هزار تن محصول سیب زمینی در استان اردبیل در سال زراعی جاری بیان کرد: پس از اتمام مرحله کاشت در خرداد ماه، خدمات فنی و مهندسی کشاورزی به سیب زمینی استان ارائه می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان میانگین تولید محصول سیب زمینی در هر هکتار از اراضی استان را ۳۷ تن اعلام کرد و گفت: به علت استفاده از آبیاری به روش نوار طیف و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با ۲ نوار طیف و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، بالاترین میزان برداشت محصول سیب زمینی با ۷۰ تن در روستای خلیفه لو اردبیل به ثبت رسیده است.

شهریار ادامه‌داد: برای کاشت محصول زمینی تامین و توزیع نهاده‌های کشاورزی از جمله کود در استان آغاز شده و تا پایان فرایند تولید محصول ادامه خواهد داشت.

او از برنامه‌ریزی برای مبارزه با آفت سوسک کلرادو و آفت سفیدک دروغین در مزارع سیب زمینی استان خبر داد.

براساس برآوردها نیاز استان اردبیل به سیب‌زمینی حدود ۱۸۴ هزار تن است و مازاد آن به استان‌های دیگر و نیز به کشورهای جمهوری آذربایجان و روسیه صادر می‌شود.

استان اردبیل با تولید حدود ۲۰ درصد سیب‌زمینی کشور، مهم‌ترین قطب تولید این محصول در ایران محسوب می‌شود.

سیب زمینی تولیدشده در این استان از لحاظ کیفیت، درصد ماده خشک، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در جایگاه برتر کشور قرار دارد.

سیب زمینی تولیدی اردبیل جزو محصول پاک به شمار می‌رود و از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب زمینی تولیدی کشورهای اروپایی است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار