سخنگوی وزارت بهداشت: تعطیلی پمپ بنزین‌ها و قرنطینه شهرها صحت ندارد

تعداد آزمایشگاه‌های تشخیص کروناویروس جدید از ۳۰ به ۵۰ در سراسر کشور رسیده است

تهران (پانا) - سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به شایعاتی در فضای مجازی گفت شایعاتی نظیر قرنطینه کامل شهر، تعطیلی پمپ بنزین‌ها و ... صحت ندارد و در دستورکار وزارت بهداشت و کشور نیست و قطعا مردم می‌توانند از پمپ بنزین‌ها و فروشگاه‌ها و ... برای تامین مایحتاج خود استفاده کنند.

کد مطلب: ۱۰۲۹۸۹۱
لینک کوتاه کپی شد
سخنگوی وزارت بهداشت: تعطیلی پمپ بنزین‌ها و قرنطینه شهرها صحت ندارد

کیانوش جهانپور با بیان اینکه تعداد آزمایشگاه‌های تشخیص کروناویروس جدید از ۳۰ به ۵۰ در سراسر کشور رسیده و قابل افزایش خواهد بود و به ۷۰ مورد می‌رسد، گفت: حتی هدفگذاری شده با مشارکت بخش خصوصی در موارد ضرورت بخش خصوصی، آزمایشگاه‌های مورد تاییدی را معرفی و مشارکت کنند. بر این اساس تعداد آزمایشگاه‌های تشخیصی در روزها و هفته‌های آتی به ۱۰۰ مورد برسد.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه هدفگذاری انجام ۱۰ هزار تست روزانه را داریم، گفت: ظرفیت فعلی به ۶۰۰۰ تست در روز رسیده است که با توجه به زیرساخت‌ها و مقایسه با کشورهای هم تراز ما عدد قابل توجهی است و در سطح منطقه کشوری با این توانمندی در ساختار شناسایی و ثبت داده‌های بیماری‌های واگیر از جمله کووید ۱۹ را نداریم.

وی گفت: امسال بسیج سلامت نوروزی نخواهیم داشت؛ زیرا نوروز امسال مشابه نوروز هیچ سالی نخواهد بود و قاعدتا بسیج سلامت نوروزی که همه ساله قبل از چهارشنبه آخر سال و قبل از شروع سال جدید با مشارکت اورژانس و معاونت‌های درمان و بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی شکل می‌گرفت عملا امسال در قالب همان بسیج عمومی مقابله با کرونا فعالیت خواهد کرد که شکل و ساختار خودش را به خوبی بعد از روزهای پایانی اسفند پیدا کرده است.

جهانپور ادامه داد: این بسیج، پوشش خود را در پنج استان با شیوع بیشتر، کامل کرده و طراحی و برنامه ریزی و ساختاری که به نوعی تعریف شده بود در این پنج استان عملیاتی شده و به زودی در استان‌های دیگر به ترتیب شیوع بیماری، پوشش کامل خواهد شد و با توان بیش از ۵۲ هزار نیروی بهداشتی و درمانی و مشارکت سمن‌ها، خیریه‌ها، بسیج جامعه پزشکی، نیروی مقاومت بسیج و جمعیت هلال احمر ساختار منسجمی شکل خواهیم داد. جالب است بدانید بسیجی که ظرف روزهای اخیر شکل گرفت و در پنج استان پوشش آن کامل شده، بخوبی شکل گرفته است.

وی گفت: سازمان جهانی بهداشت بخشنامه و پروتکل بعد از اعلام پاندمی داشت که چیزی فراتر از طراحی بسیج در کشور ما را شکل نمی‌دهد و اقدامات مداخله‌ای و استفاده از حمایت‌های مردمی و مشارکت‌های عمومی در کشور ما برجسته‌تر است.

رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت با بیان اینکه ما باید ویروس را مدیریت کنیم نه انکه ویروس ما را مدیریت کند.، گفت: تقریبا امروز اقدامات مداخله‌ای خوبی محقق شده است و گزارشات ما در روزهای آتی به مردم بازگو می‌شود. مراقبت های انفعالی باید به مراقبت فعال تبدیل شود. این ما هستیم که باید در نظام سلامت به جای آنکه مراقبت را از بیمارستان شروع کنیم باید بیمار را در نقطه شروع و آغازین مورد مراقبت قرار دهیم. بسیج با این اصول شکل گرفته و در سایر استان‌ها نیز در حال تعمیم است.

جهانپور با بیان اینکه چگونگی تعمیم بسیج به سایر استان‌ها در جلسه امروز وزیر بهداشت با استان‌ها مشخص شد، گفت: جمعیت و جغرافیای ما به ازای هر واحد بهداشتی مشخص است و همکاران ما نقش مداخله و پایش ارزیابی را در هر منطقه برعهده خواهند گرفت که موجب می‌شود بتوانیم به صورت فعال افرادی را با استفاده از سامانه سلامت مورد رصد قرار دهیم. امکان ثبت خوداظهاری از سوی مردم در سامانه سلامت وجود دارد و می‌توانند علائم بیماری خود را ذکر کنند که علاوه بر بررسی‌ها، در پرونده الکترونیک شان درج می‌شود و همکاران ما رصد کرده و اگر فرد مظنون ابتلا به بیماری باشد، همکاران ما ورود کرده و فرد را به مراکز درمانی ارجاع می‌دهند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در تهران بیش از ۶۰ مرکز و در کل کشور ۲۰۰۰ مرکز خدمات سلامت داریم. مراقبت‌ها و بررسی علائم اولیه و حیاتی انجام می‌شود. برای فرد مظنون دو حالت وجود دارد یا محتمل ابتلا به کروناست و یا مشکوک؛ اگر مشکوک باشد به مراکز درمانی و اگر محتمل باشد دارو دریافت کرده و در منزل قرنطینه خواهد شد.

جهانپور با بیان اینکه همکاران ما به صورت فعال و روزانه این افراد را رصد می‌کنند، گفت: بیش از ۶۰ درصد این افراد مظنون، در بیمارستان بستری نمی‌شوند و در جرگه افراد محتمل قرار خواهند گرفت. با این حال از آنها نیز رصد و مراقبت می‌شود. بازخورد مثبتی را از این اقدامات شاهدیم. امروز، با کاهش بار مراجعات سرپایی به اورژانس ها و مراکز بویژه در قم و گیلان روبرو بودیم و شب قبل حتی در برخی استان‌ها از جمله در آن استان‌هایی که کانون شیوع بودند، گزارش تخت خالی را هم داشتیم و نشانه موثر بودن اقدامات مداخله‌ای است.

وی افزود: امید است در تهران حلقه‌های ما کامل‌تر شود. هنوز شیب نزولی در نمودار ابتلا به بیماری را نداریم و تعداد مبتلایان در حال افزایش است. نه تنها در ایران بلکه در کشورهای دیگر هم شیب ابتلا نزولی نیست. ولی ما هر روز در مورد خودمراقبتی و دیگر مراقبتی صحبت کرده‌ایم و تاکید داریم که ۸۰ درصد کاهش زنجیره انتقال، بر عهده مردم است که به مشارکت عمومی آنها بستگی دارد.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه اقدامات مداخله‌ای وزن ۲۰ درصدی در مهار بیماری دارد و ۸۰ درصد به خودمراقبتی و دیگر مراقبتی بازمی‌گردد، گفت: در حفظ سلامت خودمان و دیگران مسئول هستیم و این بیماری به ما درس داد که جزوی از یک گروه و خانواده از جامعه‌ایم و سلامت ما در سلامت گروی جامعه است و این دو، پیوند دو طرفه‌ای دارند و نمی‌توانیم خودمان را جدای از آن ببینیم.

جهانپور با اشاره به شایعاتی در فضای مجازی گفت: مردم به جز اخبار منتشره از مجاری رسمی به اخبار دیگر توجهی نکنند. شایعه قرنطینه کامل شهر و تعطیلی پمپ بنزین‌ها و ... صحت ندارد و در دستورکار وزارت بهداشت و کشور نیست و قطعا مردم می‌توانند از پمپ بنزین‌ها و فروشگاه‌ها و ... برای تامین مایحتاج خود استفاده کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار