کاهش سطح آبهای زیرزمینی و شور شدن برخی از اراضی زراعی و باغی آذربایجان شرقی

تبریز (پانا) - رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به کاهش سطح آبهای زیرزمینی و شور شدن برخی از اراضی زراعی و باغی استان، گفت: مرکز تحقیقات استان باید با موقعیت شناسی، تشخیص زمینه های تحقیق و معرفی ارقام سازگار با شرایط موجود، در جهت شناسایی و حل و فصل معضلات و مشکلات پیش‌رو گام بردارد.

کد مطلب: ۱۰۲۵۶۶۶
لینک کوتاه کپی شد
کاهش سطح آبهای زیرزمینی و شور شدن برخی از اراضی زراعی و باغی آذربایجان شرقی

اکبر فتحی در جلسه شورای تحقیقات بخش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی گفت: اگر زحمات و تلاش هایی که در زیر بخش های مختلف بخش کشاورزی منجمله مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، معاونتها، مدیریت ها و کارشناسان بخش کشاورزی در سطح استان انجام می گیرد منتج به نتیجه باشد، جامعه کشاورزان و بهره برداران کشاورزی شاکر و قدردان این زحمات بوده و خواهند بود.

او ادامه داد: فعالیت زیربخش های مختلف کشاورزی اعم از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی همه و همه در راستای توسعه پایدار و افزایش تولید محصولات کشاورزی قرار دارد.

فتحی با اشاره به کاهش سطح آبهای زیرزمینی و شور شدن برخی از اراضی زراعی و باغی استان، بیان کرد: مرکز تحقیقات استان باید با موقعیت شناسی، تشخیص زمینه های تحقیق و معرفی ارقام سازگار با شرایط موجود، در جهت شناسایی و حل و فصل معضلات و مشکلات پیشرو گام بردارد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، گفت: بایستی نسبت به شرایط موجود تصمیم گیری کنیم؛ شرایط دگرگون شده و طبیعت خواه ناخواه تاثیر خود را برجا می گذارد لذا باید با شرایط فعلی خودمان را تطبیق دهیم.

او با اشاره به فلسفه وجودی و حضوری شورای پژوهش، ادامه داد: واحد اجرایی با در نظرگرفتن شرایط جوی جدید استان و محدودیت منابع آب و خاک، باید با تامین نیازهای تحقیقاتی تقاضامحور و معرفی ارقام جدید محصولات زراعی و باغی منطبق با اقلیم منطقه، اقدامات موثری در راستای افزایش و توسعه فعالیت‌های کشاورزی انجام دهد.

فتحی، افزود: اعتبارات مطالعات تحقیقاتی و پژوهشی در اختیار سازمان برنامه و بودجه قرار دارد که با مشخص شدن موضوع تحقیق، یک درصد کل اعتبارات استان بصورت یکجا در اختیار مراکز تحقیقاتی گذاشته می شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در بخش پایانی سخنان خود، اظهار کرد: واحدهای اجرایی اعم از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، اداره کل امور عشایر آذربایجان شرقی، معاونت بهبود تولیدات گیاهی، معاونت بهبود تولیدات دامی و ...بایستی با مشخص کردن برنامه های اقتصادی و پژوهشی خود و اعلام آن به مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، نتایج حاصله را مطالبه و مورد بهره‌برداری قرار دهند.

در این جلسه مهندس فرج نیا رئیس بخش تحقیقات آب و خاک مرکز گزارشی از راه اندازی سامانه ملی تناسب اراضی کشور و دکتر دژم پور رئیس بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز گزارشی از معرفی ارقام در ایستگاه تحقیقات باغبانی سهند ارائه کرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار