شیراز پایتخت کتاب ایران شد

شیراز (پانا) -در ششمین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران شیراز موفق به کسب این عنوان شد.

کد مطلب: ۱۰۲۲۴۸۱
لینک کوتاه کپی شد
شیراز پایتخت کتاب ایران شد

طرح پایتختی کتاب ایران؛ عنوان طرحی است که هر ساله گزینش آن اسفندماه انجام می‌شود و بر مبنای آن هر سال شهری به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب می‌شود. این طرح در اسفند 93 برای نخستین بار اجرا شد و اهواز به عنوان اولین پایتخت کتاب ایران برای سال 94 انتخاب شد.

در سال‌های بعد به ترتیب نیشابور در سال 95، بوشهر در سال 96، کاشان در سال 97 و در نهایت یزد در سال 98 به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شدند. شهر شیراز نیز از همان دوره نخست تلاش کرد که این عنوان را کسب کند، اما با وجود تلاش‌هایی که صورت گرفت تاکنون موفق نشد به این عنوان دست یابد.

به گزارش تسنیم، امسال در ششمین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران، شیراز از بین 38 شهر راه‌یافته به مرحله نیمه‌نهایی ششمین برنامه انتخاب و معرفی «پایتخت کتاب ایران» امروز در مراسمی در تهران به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شد.

برای انتخاب پایتخت کتاب شاخص‌هایی مانند مشارکت تشکل‌های مردم‌نهاد و نهاد‌های عمومی، توجه به طیف گسترده مخاطب‌ها، اثربخشی، خلاقانه و پایدار بودن طرح‌ها و برنامه‌ها اهمیت دارد.

مهدی امیدبخش، معاون فرهنگی ارشاد اسلامی فارس این خبر را تائید کرد و اظهار داشت: کسب این عنوان را تبریک می‌گویم و آن نتیجه همکاری و همدلی دستگاه‌های فرهنگی است.

همچنین به گزارش پایگاه خبری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، شیراز تا یک سال آینده عنوان ششمین پایتخت کتاب ایران را با خود به یدک می کشد و ۱۲ ماه فرصت دارد تا زمینه حضور پربار در رقابت کسب عنوان پایتختی کتاب جهان را برای خود فراهم کند. این یعنی این که ما قهرمان توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در کشور شدیم، اما تلاش بعدی این است که چه کنیم همچنان در عرصه قهرمانی ماندگار باشیم و به عنوان الگویی قابل توجه برای دیگر شهرها و مناطق کشور و حتی جهان، نقش آفرینی کنیم، بدون شک این دغدغه ای است که باید به آن پرداخته خواهد شد و دستیابی به این اهداف البته با داشتن برنامه های مدون، خلاقانه و صد البته مستمر میسر می گردد.

شیراز حالا باید خود را برای رویدادهای بزرگ حوزه کتاب در ابعاد ملی و فراملی آماده کند و به نمایشگاه‌های کتاب تهران و فرانکفورت به عنوان دو نقطه عطف برای عرض اندام و نشان دادن توانایی های خود، نگاه ویژه داشته باشد.

در کنار همه این‌ها داشتن یک «پیوست رسانه‌ای و اطلاع رسانی» خوب و مناسب نیز در جریان است. نکته دیگر در این میان، کسب عنوان شهر خلاق ادبی توسط اوز و روستای دوستدار کتاب توسط علویه جهرم بود که مورد توجه قرار دارد.

کسب عنوان پایتخت کتاب ایران با استقبال مسئولان ارشد استان مواجه شد و استاندار فارس در واکنش به این افتخارآفرینی، کتاب را آیینه اندیشه و ره آورد سفیران نور و دانایی توصیف کرد و گفت: هر جامعه ای برای توسعه و تعالی و پیشرفت، باید در ترویج و اشاعه فرهنگ کتابخوانی بکوشد و بداند که راه نجات، در خواندن، دانستن، بینش مندی و اقدامات آگاهانه، عالمانه و خردمندانه است.

عنایت ا... رحیمی با بیان این که پیام اعجاز خداوند به رسول دانایی و مهربانی، حضرت محمد (ص) با «اقراء» و در قالب کتاب، نازل شده و راه سعادت انسان با توسّل به قرآن و دانایی ترسیم شده است، اظهار کرد: برای خیمه زدن در اردوی دانایی باید کتاب و کتابخوانی، دغدغه اصلی و اصیلِ ساری و جاری در زندگی هر ایرانی باشد و با الگو پذیری از مردان و زنان موفق و بزرگان عرصه علم و عمل، به اعجاز کتاب و کتابخوانی ایمان داشت.

او ضمن تبریک انتخاب شیراز به عنوان ششمین پایتخت کتاب ایران به مردم فارس و به ویژه، شهروندان سومین حرم اهل بیت (ع)، از همت والای آن ها در ترویج فرهنگ کتابخوانی، قدردانی کرد. استاندار فارس در پایان ابراز امیدواری کرد کسب عنوان پایتختی کتاب ایران، مقدمه ای برای کسبِ عنوان برترِ پایتختیِ کتاب جهان از طرف سازمان یونسکو برای شهر شیراز و استان فارس باشد.

رحیمی در ادامه افزود: با همت و تلاش نخبگان و سیاستگذاران و علاقمندان به گوهر علم و معرفت، بیش از پیش، شاهد ترویج و نهادینه شدن فرهنگ کتابخوانی و تکریم جایگاه چراغداران معرفت در جامعه ایران اسلامی خواهیم بود.

طرح پایتخت کتاب جریانی خلاق برای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس نیز طرح پایتخت کتاب ایران را حرکتی نوین، خود جوش و خلاق برای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی دانست و گفت: شیراز شهری است که در سراسر آن می توان پیوند تاریخ، فرهنگ و هنر را به تماشا نشست.

سید احمد احمدی زاده با اشاره به این که نام شیراز با شعرای بزرگ ایران همچون سعدی و حافظ گره خورده است، گفت: طرح پایتخت کتاب ایران به عنوان حرکتی نوین و مؤثر و خلاق برای احیای مطالعه کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی شناخته می شود و کسب این افتخار، نشان از همت بلند اهالی فرهنگ، ادب، دوستداران و مروجین کتاب و مسئولان فرهنگی شیراز و استان فارس دارد.

او کسب عنوان پایتخت کتاب ایران را فرصتی مناسب برای ایجاد ارتباط بیش از پیش نسل امروز با کسب علم، دانش و هنر توصیف کرد و ادامه داد: از آن جا که فراهم کردن زمینه مطالعه برای تک تک افراد جامعه و افزایش دانش و معلومات عمومی مردم از طریق ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی از اهداف اجرای طرح پایتخت کتاب ایران است، بنابراین دانایی محوری و توسعه فرهنگ کتابخوانی بایستی مهم ترین هدف و چشم انداز آینده و حال استان و کشور باشد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس خاطرنشان کرد: با وجود گسترش و رواج تکنولوژی و رسانه های ارتباطی مختلف، کتاب به عنوان اصلی ترین ابزار انتقال اطلاعات همچنان جایگاه ویژه ای دارد و تاکید بر ضرورت مطالعه، بهترین راه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه است و با توجه به این که کتاب ریشه همه تحولات خانوادگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است، بیان ضرورت مطالعه بهترین راه برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه و در میان کسانی است که به ضرورت مطالعه پی نبرده اند.

احمدی زاده در پایان از همه کسانی که در کسب این عنوان ارزشمند همکاری و همراهی کرده اند، قدردانی کرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار